Monika Pohorecka, radna PiS, zapowiada kandydowanie na stanowisko prezydenta Częstochowy

Częstochowę może czekać zmiana na stanowisku prezydenta miasta. Do wyścigu o ten urząd zgłasza się Monika Pohorecka, obecna radna partii Prawo i Sprawiedliwość (PiS). Wyraża swoją determinację, podkreślając, że jej decyzja jest motywowana potrzebami mieszkańców miasta. Zauważa rosnące niezadowolenie społeczne wobec obecnej sytuacji w Częstochowie i często słyszy apele o konieczności wprowadzenia zmian.

Monika Pohorecka przedstawiona jako kandydatka PiS na prezydenta Częstochowy

Aż do samego końca, partie polityczne w Częstochowie utrzymywały w tajemnicy, który z ich członków zdecyduje się powalczyć o funkcję prezydenta. Najczęściej wymieniani byli Monika Pohorecka oraz Paweł Ruksza. Ostateczny wybór padł na Monikę Pohorecką, co stało się tematem gorących dyskusji.

Katarzyna Jastrzębska, radna miejska, przekonuje, że kandydatura Pohoreckiej jest największym zagrożeniem dla politycznych rywali.

W trakcie konwencji wyborczej kandydatki na urząd prezydenta Częstochowy obecni byli liczni działacze partii Prawo i Sprawiedliwość z regionu. Wśród nich znaleźli się posłowie Lidia Burzyńska i Szymon Giżyński oraz radni miasta Częstochowy.